dimecres, 16 de desembre del 2009

Xerrada: Fer de mestre – Eulalia Bosch

L ’Eulalia que és escriptora, que a publicat diversos llibres com per exemple “ Educació i vida quotidiana”, i que a més té la carrera de filosofia, va fer una xerrada per als estudiants de Blanqerna.
Aquesta senyora va parlar sobre les capacitats i el camí que hem de seguir per a ser uns bons mestres. Va comentar que els professors estem en creixement constantment ja que mai un bon mestre a d’abandonar la seva capacitat per conèixer, aprendre i formar-se.
Va tractar el tema de l’aula, en què l’aula la considerava com un món en el que al arribar, tots els nens, siguin blancs, gitanos, negres o provinguin d’altres religions, com l´Islam, etc, absolutament tots els nens són immigrants dins del nou món de l’ aula al que nosaltres com a mestres hem de fer que s’adaptin i siguin persones.
Va dir algunes coses que podem relacionar amb alguns llibres que hem llegit durant el curs, com per exemple: “ El tono de la enseñanza”, quan va parlar de que els nens són curiosos per necessitat i que nosaltres som els encarregats de que aquesta curiositat no s’apagui mai. O també quan va dir que els mestres no estan sols en l’educació del nen, ja que tot l’entorn: Societat, família, etc, estan implicats en aquesta educació. Això ho podríem relacionar amb el llibre: “Escuela y territorio”

I res més, per lo general van ser uns dies bastant entretinguts, sols que les xerrades en alguns moments es van fer una mica feixugues.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada