diumenge, 27 de desembre del 2009

L’ORDINADOR PER L’APRENENTATGE


Després de treballar a classe amb diferents programes que faciliten l’aprenentatge com el “Crayon phisics”, per cert, molt divertits; vam poder veure com poder utilitzar, o quins diferents papers pot tenir l’ordinador en el món educatiu.Segons Charles Crook l'ordinador compleix 4 metàfores. Són quatre:


1.- L’ordinador com a tutor: Per l’alumne és més atractiu treballar amb el PC i en xarxa que no pas amb el mètode tradicional. Programes com el moddle treuen feina al mestre i garanteixen l’aprenentatge.

2.- L’ordinador com alumne: L’ordinador apareix per complir tot el que l’alumne li diu, el PC obeeix totes les seves ordres.

3.- L’ordinador com a simulador: Amb l’ordinador avui dia es pot recrear qualsevol història i representar-la, fent participar a l’usuari, amb un nivell de realitat impressionant. Tant és així que molta gent perd el nord i decideix viure en aquest món paral•lel on tot és més fàcil i on les coses dolentes que puguin passar no fan mal de veritat.

4.- L’ordinador com a eina: Des de fa temps, el PC ens ha tret feina de sobre. És una eina que dins seu té d’altres que ens poden facilitar fer qualsevol tasca: Des de sumar, fins mesurar els km que hi ha d’aquí a Mart. Això tot i que a primera vista ens dona molts avantatges, l’ús abusiu d’aquestes eines pot desencadenar en una pèrdua de la memòria entre d’altres, ja que l’ésser humà tendeix al sedentarisme per naturalesa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada